Welkom bij Sjpaspromotion
sjpas veur jonk en oud

Wie zijn wij?

 

Benieuwd geworden naar de oorsprong van deze gezellige vriendengroep?
Wie wij zijn en waar wij voor staan komt allemaal samen in onze naam: Sjpaspromotion.

 

Sjpas / 'fpas/
zelfstandig naamwoord (mannelijk)

Staat voor plezier (pret), een woord/ uitspraak bekend en gebruikt door heel Limburg.

 

Promotion

van het werkwoord promoten 

Staat voor reclame maken voor of bevorderen van...


Wij, de Sjpaspromoters, staan voor het onderhouden, voeden en uitdragen van gezellig samenzijn met vrienden en familie, samen plezier maken en inclusiviteit. Zowel tijdens het carnavalsseizoen als daarbuiten zetten wij ons in om samen leuke activiteiten te organiseren, voor onze leden of openbaar, 'sjpas veur jonk en oud'.Maatschappelijk betrokken

Sjpaspromotion is niet alleen een vriendengroep maar ook een stichting met een gezonde interesse in de samenleving, gericht op het samenbrengen van mensen en culturen met een sportieve uitdaging naar ieders mogelijkheid. Wij zijn een non-profit organisatie die de opbrengst van haar activiteiten gebruikt voor het bekostigen van de carnaval en eigen activiteiten. Onze stichting zet zich jaarlijks in voor het organiseren van lokale, maatschappelijke activiteiten zoals de Fietsdriedaagse, familiedagen en een Sinterklaas viering. Tevens nemen wij ieder jaar weer deel aan verschillende optochten in de omgeving tijdens het carnavalsseizoen. Wij dragen er zorg voor dat iedereen in de gelegenheid is deel te nemen aan onze activiteiten en fungeren als verbinders binnen onze samenleving.
Onze Historie

Onze vriendengroep leerde elkaar kennen op SG Groenewald. Ze gingen samen naar school, gingen samen op stap, er werden verschillende sportieve activiteiten georganiseerd en op zijn tijd een gezellige BBQ. Om ook na de schooltijd met elkaar in contact te blijven werd medio 2005 Sjpaspromotion opgericht, het carnavalsseizoen van 2006 maakte wij dan ook ons debuut in de optocht van Elsloo en Meers.

 

In 2007 deed zich de mogelijkheid voor om de organisatie van de Fietsdriedaagse in Elsloo over te nemen, iets dat wij vanaf die tijd met veel verve hebben gedaan. Doordat het aantal deelnemers ieder jaar weer blijft groeien is dit een waar evenement geworden, waar zowel lokale als nationale deelnemers trouw ieder jaar weer op de fiets klimmen om onze prachtige routes te rijden.

21 november 2015, de eerst echte mijlpaal voor Sjpaspromotion, ons 1x11 jarig jubileum. Een mijlpaal die groots werd gevierd in het Trefcentrum in Kerensheide. Met optredens van o.a. Big Benny, Henk en Ton, Spik en Span, Wim en Loe en de Knoppele een geweldige avond waar we nog altijd met plezier aan terug denken. Dat jaar in de optocht ook nog eens de 1e pries van de Jury van de Steinder Bok. 

Dit gaan wij nog eens dunnetjes overdoen tijdens ons 2x11 jubileum jaar in 2026 op [een nader te bepalen datum].Onze toekomst, op naar 2x11
Onze groep bestaat tegenwoordig uit meer dan 30 Sjpaspromoters, en de afgelopen jaren is er een hele nieuwe generatie aan Sjpaspromini's bijgekomen. Die krijgen die carnavalsgekte en samenhorigheid met de paplepel ingegoten, sinds afgelopen seizoen gaan zij dan ook gezellig met ons in de optochten mee.